Seiland
Photo: Visit Hammerfest
Slider

Seiland er en øy med mye natur og historie. Det er funnet spor av mennesker helt tilbake til 7000 år siden. I tillegg har øya mange spennende historier fra andre verdenskrig.

Øya er delt opp i nordsiden og sørsiden, der nordsiden har båttilgang til Hammerfest og sørsiden til Alta. Det bor ca. 120 personer på nordsiden og 20 personer på sørsiden. Flere av de bosatte er av sjøsamisk opprinnelse.

I Hønsebybotn er det en lokalbutikk med bensinpumpe, samt rorbuer og båtutleie. Det er også mulighet for guidede turer, gårdsbesøk og å oppleve samiske opplevelser på øya. Se vår bookingside for mer informasjon. 

Seiland Nasjonalpark
DSC 0534

Nasjonalparken dekker litt over halvparten av øya med et areal på 316 km2. Parken inneholder de 2 nordligste isbreene på fastlands-Europa. Hele parken er utilgjengelig for kjøretøy og alt er herdet og fantastisk urørt natur. Dette gjør parken til Nord-Europas mest utilgjengelige Nasjonalpark. I selve nasjonalparken er det ingen merkede stier eller åpne hytter. På grunn av lite menneskelig ferdsel er det et bredt spekter av dyre- og planteliv.

Les mer om nasjonalparken på deres hjemmeside - https://seilandnasjonalpark.no/

Komme seg til og fra Seiland

Med bil eller buss
Det tar ca. 15 minutter å kjøre fra Hammerfest sentrum til Strømsnes Ferjekai der det går ferge over til Seiland. Båtturen tar ca. 15 minutter.
Buss og båttider finnes på Snelandia.no - skriv inn hvor du reiser fra/til og hvilken dag for å finne tider.

Med båt
Det går en ferge rett utenfor Hammerfest til Seiland. Kaia heter Strømsnes Ferjekai og kaia på Seiland heter Kjerringholmen ferjekai.
Rutetider finnes på Snelandia.no - fyll inn fra Strømsnes Ferjekai til Kjerringholmen Ferjekai.

Med fly
Nærmeste flyplass er Hammerfest lufthavn, og det tar ca. 40 minutter med bil og ferge fra flyplassen til Seiland.

Seiland ExploreSeiland Explore holder til i Hønsbybotn på Seiland og tilbyr overnatting og flere aktiviteter på øya. De har flere guidede turer der de blant annet snakker om krigshistorien fra øya. I tillegg har de båtutleie og tilbyr guidede båtturer. Vertskapet på Seiland Explore er hyggelig og behjelpelig med det aller meste på øya. Du finner de i Hønsbybotn sin butikk og kafè.

Telefon: +47 784 19 640 • E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. • Adresse: Seilandsveien 323, 9609 Nordre Seiland • Nettside: https://seiland-explore.no/

Myrnes Gård
Du kan besøke Myrnes Gård på Seiland og bli med på gårdsaktiviteter. Her har de blant annet sauer, lam, hester og hunder. Du kan lese mer om gården og booke et besøk på vår bookingside - trykk her.

Telefon: +47 452 53 166 • E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. • Adresse: Eidvågeidet, 9609 Nordre Seiland

Åpningstider

Man-Fre 10-15 Lør-Søn Stengt

Ring oss

+ 47 78 41 21 85

Kom innom

Hamnegata 3, Hammerfest