Kokelv
Slider

Kokelv er en liten bygd i Hammerfest kommune med ca. 130 innbyggere. De har barnehage og barneskole, kirke, museum, bensinstasjon og en lokal matbutikk. Bygda ligger langs kysten innerst i en fjord omringet av urørt natur. Her er det mange gode friluftsmuligheter. På sommeren er det flere turstier i området, og på vinteren er det satt opp scooter- og skiløyper.

2 kilometer fra Kokelv starter en nasjonal turistveg som går helt til Havøysund. Veien er 70 kilometer og tar ca. en time å kjøre med bil. 

Reiselivsbedriften Aurora and Midnight Sun Glamping holder til i Kokelv. De tilbyr blant annet overnatting i hytte, gamme og en Dome med utsikt rett ut i naturen. Se vår bookingside for mer informasjon.

Komme seg til og fra Kokelv

Med bil eller buss
Busstider finnes på Snelandia.no - skriv inn hvor du reiser fra/til og hvilken dag for å finne tider.
Det tar ca. 1,5 time med bil til Kokelv fra Hammerfest.

Med fly
Nærmeste flyplass er Lakselv lufthavn, og det tar ca. 1,5 timer med bil fra flyplassen til Kokelv.
Hammerfest lufthavn, Alta lufthavn og Honningsvåg lufthavn er de andre nærmeste flyplassene og tar ca. 2 timer med bil.
Lakselv lufthavn: 90 km. • Hammerfest lufthavn: 106 km. • Honningsvåg lufthavn: 116 km. • Alta lufthavn: 130 km.

DSC 0418Kokelv kirke
Kokelv kirke ble bygget i 1960 gjennom Aksjon Soningtegn, der tyske ungdommer bygde opp igjen det som var brent ned etter krigen. Kirken er en langkirke med 112 sitteplasser og kirkegård. De har gudstjeneste en gang i måneden, samt begravelser, bryllup, dåp og konfirmasjon.

 

Telefon: +47 911 68 352 • E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. • Adresse: Kirkevegen 16, 9715 Kokelv

Kokelv Sjøsamiske kokelvmuseum4Museum
Kokelv Sjøsamiske Museum er et museum om sjøsamisk kultur og historie. Det ligger i et gammelt sjøsamisk småbruk fra 1950 som ble bygget etter andre verdenskrig. Opplev et genuint sjøsamisk småbruk, med et sjarmerende gjenreisningshus og fjøs, og båtsamling i stornaustet ved fjorden.

Her kan du lære om sjøsamisk historie og kultur, samt lokalhistorie. De har blant annet en kopi av den originale Kokelvkofta, og flere andre originale kofter og andre samiske plagg. Nede i stornaustet har museet en spennende båtsamling med flere Nordlandsbåter, mindre båter og gjenstander knyttet til fiske.

Det er også en samling av unike bilder fra franske Roland Bonaparte (slektning av Napoleon Bonaparte) sin studie av samer på 1880 tallet.

Museet er dessverre ikke tilrettelagt for rullestol eller rullator.

Telefon: +47 473 26 862 • Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. • Adresse: Kokelvveien 51, 9715 Kokelv • Nettside: https://rdm.no/no/kokelv_sjosamiske_museum/
 Kokelv sjøsamiske museum    Kokelvsjosamiskemuseum

Åpningstider

Man-Fre 10-15 Lør-Søn Stengt

Ring oss

+ 47 78 41 21 85

Kom innom

Hamnegata 3, Hammerfest