Sørøya
Slider

Sørøya er Norges fjerde største øy og kalles for den grønne øya i nord. Her er det utrolige naturopplevelser i verdensklasse. Det finnes flere reiselivsbedrifter på øya som tilbyr et bredt spekter med aktiviteter og opplevelser. I tillegg er Sørøya rik på dyreliv med blant annet fugler, harer, sauer og en arktisk kamel-familie! Øya blir også kalt storfiskens rike og verdens største torsk fanget med stang er tatt på Sørøya (47 kg.)

Øya består av mange småsteder spredd utover hele øya, og alle har kun båtforbindelse. Det er få bilveier på øya og det går ikke å kjøre mellom de fleste stedene. 

Komme seg til og fra Sørøya
For å komme seg til nordsiden av Sørøya kan du ta hurtigbåt fra Hammerfest havn eller Havøysund kai. Den enkleste måten å finne tider på er på Snelandia.no med rute fra Hammerfest havn eller Havøysund Kai - til Akkarfjord kombibåtkai, eller den kaia du har tenkt deg til. Du betaler for billetten på båten. Det ikke går an å forhåndsbetale eller reservere plasser på båten. Det er ikke mulighet for å ta med seg bil, men det er mulig å ta med sykler.

Hurtigbåten fra Hammerfest har anløp til Akkarfjord, Skippernes, Hellefjord, Lundhamn, Langstrand, Lotre og Slettnes.

Akkarfjord

Akkarfjord ligger på nordsiden av øya og er det nærmeste til Hammerfest. Dette er et fint sted å dra om du skal besøke Sørøya og et bra startpunkt om du skal på tur over øya. Rett ved kaia finner du Akkar Brygge som har kafe, kioskvarer og turistinformasjon. Det er også en egen butikk og flere overnattingsmuligheter i Akkarfjord. Her holder også de arktiske kamelene til og om du er heldig kan du se de på veien ut til Storsand. Du kan bestille et møte med kamelene hos PolarOasen. I Akkarfjord holder også Sørøya Rorbuer og Havfiske til - her kan du leie fiskebåter og bli med på fisketurer, samt overnatte i rorbuer ved havet.

Det er også mange fine turstier - deriblant til Storsand, Sandfjellet, Kjøttvikvarden og Tarhalsen. Se ut.no for turinformasjon.

Akkar BryggeAkkar Brygge ligger rett til venstre for kaia når man ankommer med båt i Akkarfjord. Her har de en kafè med kioskvarer og turistinformasjon. Vertskapet på Akkar Brygge er hyggelig og behjelpelig med det aller meste på øya. Om du har spørsmål, trenger en plass å vente på båten eller vil legge fra deg en sekk i noen timer - så er dette plassen å gå innom.

Telefon: +47 90 72 15 27 • Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. • Adresse: 10, 9650 Akkarfjord • Nettside: https://johankvalsvik.no/akkar-brygge/

De arktiske kamelene og PolarOasen
PolarOasen som holder til i Akkarfjord har kameler som det er mulig å booke et møte med. I tillegg har de et nydelig hus til utleie, der man enten kan leie rom eller hele huset. De er også behjelpelig med transport og det meste som skal gjøre at du får et fint opphold i Akkarfjord.

Telefon: +47 971 62 380 • Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. • Adresse: Bismarvikveien 44, 9650 Akkarfjord • Nettside: https://www.facebook.com/Polaroasen/

Sandøybotn

Sandøyboten ligger idyllisk til på yttersiden av Sørøya – langt borte fra bylivets støy og mas. Her finner du endeløs uberørt natur, stillhet med unntak av fuglekvitter og bølgene som slår inn fra havet. For å komme seg hit må man ta båt til Lotre, og kjøre eller gå over øya til andre siden.

Her holder Sørøya Gjestestue til. Ilona og Einar på Sørøya Gjestestue ønsker dere varmt velkommen og kan anbefale dere vandreturer i nærområdet, forklare veien til de gode fiskevannene, eller leie ut båt og fiskeutstyr med en god sikkerhetsgjennomgang. I tillegg tilbyr de overnatting i den gamle internatskolen som gjestestuen holder til i - eller i flere fine hytter i området.

Åpningstider

Man-Fre 10-15 Lør-Søn Stengt

Ring oss

+ 47 78 41 21 85

Kom innom

Hamnegata 3, Hammerfest