Havøysund
Slider

Havøysund er et tettsted i Måsøy Kommune med ca. 1100 innbyggere. De har hotell og flere spisesteder, taxiselskap, museum og kirke. I tillegg har de frisører, treningssenter, klesbutikker, bensinstasjon og en kolonialbutikk med alt av varer.

Det ligger på en øy ved kysten i Vest-Finnmark og er tilknyttet en nasjonal turistveg med fantastisk kystnatur. I området er det flere turstier som tar deg gjennom urørt natur.

I Havøysund ligger også Havøygavlen vindpark som ble bygget i 2002. Dette er verdens nordligste vindpark med 16 vindturbiner.

I nærområdet er øyene Rolvsøya, Ingøya, Hjelmsøya og Måsøya.

havøysundbåt

Komme seg til og fra Havøysund

Med bil eller buss
Det er bussforbindelser til Havøysund fra hele Finnmark. Busstider finnes på Snelandia.no - skriv inn hvor du reiser fra/til og hvilke dag for å finne tider.
Det tar ca. 2,5 til 3 timer å kjøre fra Hammerfest, Honningsvåg, Lakselv og Alta til Havøysund.

Med fly
Nærmeste flyplass er Lakselv lufthavn - det tar ca. 2,5 timer med bil fra flyplassen til Havøysund.
Hammerfest, Alta og Honningsvåg lufthavn er de andre nærmeste flyplassene og tar ca. 2,5 til 3 timer med bil.
Lakselv lufthavn: 153 km. • Hammerfest lufthavn: 170 km. • Honningsvåg Lufthavn: 178 km. • Alta lufthavn: 193 km.

Med båt
Det går hurtigbåt til Havøysund fra Rolvsøya, Ingøy, Akkarfjord på Sørøya og Hammerfest.
Se snelandia.no for rutetider. Skriv inn hvor du reiser fra/til og hvilke dag for å finne tider.

Hurtigruten legger til kai i Havøysund. Her er punktet hurtigrutene møtes og legger til kai like etter hverandre. Tidene for hurtigruten kan variere og må sjekkes på hurtigruten sine nettsider. Det tar ca. 3 timer til Hammerfest og Honningsvåg med hurtigruten.

Hurtigbåt - Måsøy Xpressen: Havøysund – Rolvsøya – Ingøy – Akkarfjord/Sørøya - Hammerfest, retur.
Båtruten går fra Havøysund kai gjennom Gunnarnes kai på Rolvsøya, Ingøy kai på Ingøy, Akkarfjord kombibåtkai på Sørøya og til Hammerfest havn. Hele turen tar ca. 3 timer. Billetter kjøpes om bord.

BonaventureBonadventure_rib.jpg

Bonaventure tilbyr flere aktiviteter og turer i Havøysund området - deriblant Kongekrabbesafari, fuglesafari og flere forskjellige båtturer

Telefon: +47 48 29 51 71 • E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. • Adresse: Lomvannsveien 29, 9690 Havøysund • Nettside: https://bonaventure.no/

Havøysund Hotell og Rorbuerhavoysundhotell.jpg
Havøysund hotell ligger sentralt i Havøysund, med utsikt mot sjøen. Her det hotellrom og rorbuer. Dette er et sjarmerende hotell i hjertet av Havøysund. Det er 20 rorbuer og 12 hotellrom. De har restaurant og bar. I tillegg er det badstu her og det ligger rett ved havet. Her er det også båtutleie.

Telefon: +47 784 24 300 • E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. • Adresse: Strandgata 149, 9690 Havøysund • Nettside: https://www.havoysundhotel.com/

Havøysund Kirke
Havøysund Kirke ble bygget i 1960. Den tidligere kirken ble brent ned under andre verdenskrig. Kirken er en langkirke med 300 sitteplasser og gravlund. Her utføres det gudstjenester, begravelser, bryllup, dåp og konfirmasjon.
Telefon: +47 454 81 055 • Vakttelefon: +47 907 50 688 • Adresse: Kirkeveien 8, 9690 Havøysund

Måsøy Museum
masoymuseum

Måsøy Museum omhandler fiskeri og kystkultur, og ligger i en gammel prestegård. Her finner du en variert utstilling innen krigshistorie, sjøsamisk historie, marint liv og fugleliv, samt historien til området. De har også utstilling av sjark, fiskeredskaper og skipsteknologi gjennom tidene og Norges første vinsj.

Telefon: +47 923 50 016 • E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. • Adresse: Kirkeveien 3, 9690 Havøysund
 Måsøy Museum   Masoymuseum

Åpningstider

Man-Fre 10-15 Lør-Søn Stengt

Ring oss

+ 47 78 41 21 85

Kom innom

Hamnegata 3, Hammerfest