Kokelv er en liten bygd i Hammerfest kommune med ca. 130 innbyggere. De har barnehage og barneskole, kirke, museum, bensinstasjon og en lokal matbutikk.
Bygda ligger langs kysten innerst i en fjord omringet av urørt natur. Her er det mange gode friluftsmuligheter. På sommeren er det flere turstier i området, og på vinteren er det satt opp scooter- og skiløype.

2 kilometer fra Kokelv starter en nasjonal turistveg som går helt til Havøysund. Veien er 70 kilometer og tar ca. en time å kjøre med bil. Det er 100 kilometer fra Kokelv til Hammerfest og tar ca. 1,5 timer med bil. Bussforbindelser og tider finner du på Snelandia.no.

Reiselivsbedriften Aurora and Midnight Sun Glamping holder til i Kokelv. De tilbyr blant annet overnatting i hytte, gamme og en Dome med utsikt rett ut i naturen. Se vår bookingside for mer informasjon.

Kokelv kirke
Kokelv kirke ble bygget i 1960 gjennom Aksjon Soningtegn, der tyske ungdommer bygde opp igjen det som var brent ned etter krigen. Kirken er en langkirke med 112 sitteplasser og kirkegård. De har gudstjeneste en gang i måneden, samt begravelser, bryllup, dåp og konfirmasjon.

Kontaktinformasjon:
Telefon: +47 911 68 352
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Adresse: Kirkevegen 16, 9715 Hammerfest

Kokelv Sjøsamiske Museum
Kokelv Sjøsamiske Museum er et museum om sjøsamisk kultur og historie. Det ligger i et gammelt sjøsamisk småbruk fra 1950 som ble bygget etter andre verdenskrig. Opplev et genuint sjøsamisk småbruk, med et sjarmerende gjenreisningshus og fjøs, og båtsamling i stornaustet ved fjorden.

Her kan du lære om sjøsamisk historie og kultur, samt lokalhistorie. De har blant annet en kopi av den originale Kokelvkofta, og flere andre originale kofter og andre samiske plagg. Nede i stornaustet har museet en spennende båtsamling med flere Nordlandsbåter, mindre båter og gjenstander knyttet til fiske.

Her kan du også se unike bilder fra franske Roland Bonaparte, slektning av Napoleon Bonaparte, sin studie av samer på 1880 tallet.

Museet er dessverre ikke tilrettelagt for rullestol eller rullator.

Telefon: +47 473 26 862
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Adresse: Kokelvveien 51, 9715 Hammerfest
Nettside: https://rdm.no/no/kokelv_sjosamiske_museum/

Instagram logo 2016.svg Enklere og raskere å rydde opp på Facebook | Komputer.no

https://www.instagram.com/kokelvsjosamiskemuseum/
https://www.facebook.com/KokelvSjosamiskeMuseum/

Åpningstider

Man-Fre 09-18 Lør-Søn 10-17

Ring oss

+ 47 78 41 21 85

Kom innom

Hamnegata 3, Hammerfest