Et øyrike –
Sørøya, Seiland og Rolvsøya
Photo: Visit Hammerfest
Slider

I vår region har vi flere fantastiske flotte øyer. Sørøya, Seiland og Rolvsøya er noen av disse - og hit anbefaler vi virkelig å ta turen. Alle stedene har nydelig natur og flere aktiviteter til å tilby. Sørøya kalles "den grønne øya i nord", halve Seiland er en nasjonalpark og Rolvsøya har et fiskevær som ligger på 71 grader nord!

Denne siden er ikke ferdig utfylt.

Sørøya - den grønne øya i nord


“Sørøya” ligger ironisk nok helt nord i landet - langt uti gokk. Naturen kan derimot minne om hobbitlandet som ligger på South Island i New Zealand, med grønne gressenger. Sørøya er norges fjerde største øy og har et variert landskap, fra hvite "sydenstrender", til karrige steinformasjoner og fjellklipper, og søte fiskevær der man kan "moillkose sæ". Folkene liker å reise til Sørøya for å gå i fjellene dag inn og dag ut, og noen gærninger krysser til og med hele øya på langs! Selv om det innebærer dager uten mobildekning! Med andre ord, velkommen til paradis! De mest populære gåturene på Sørøya
1. Storsand (lett)
2. Sandfjellet (lett/medium)
3. Kjøttvikvarden (lett/medium)
4. Tarhalsen (krevende)
5. Sørøya på langs (Lars Monsen)


Borogbestla KatrineNss
Kameler. Ja, du leste riktig. 
“De arktiske kamelene" bor i Akkarfjord på Sørøya. Ka farsken, tenkte du? Slapp av, disse er ikke importert fra Afrika. Kamelene på Sørøya tåler temperaturer ned i minus 40, og elsker å leke i snøen. Kamelfamilien består av Bor, Bestla, Vilje og Odin, som er pappa, mamma og to kamelbarn som begge er født her! Og ja, du kan møte de gjennom et organisert besøk. 

Økofilosofi
Har du hørt om det? Ideen om å leve et mindre materalstisk liv, men å ha det bra i de naturgitte omgivelsene. Å respektere naturen og ta vare på den, og bygge et sterkt forhold til deg selv og dine kjære i et slikt miljø. Disse prinsippene er førende for "PolarOasen" i Akkarfjord, der grupper kan leie et hus for å ha et meningsfullt opphold, nyte stillheten, slappe av, fokusere på kunstprosjekter, eller hva som helst - så lenge man gjør det med respekt for vakre Sørøya.

Søkkiværet, her e det stor fisk
Sørøya, Seiland and Rolvsøya er et eldorado for havfiske! Flere rekorder er tatt her, som torsk på line. Digre kveiter finnes det også i massevis! I Akkarfjord og Sandøybotn (Sørøya), Hønseby (Seiland) og Tufjord (Rolvsøya) er det mulig å leie rom, hytter, fiskebåter og fiskeutstyr. 

Hvis du ikke er den fødte "feskar" anbefaler vi likevel at du tar deg en båttur ut på havet. Hvorfor det, lurer du på? Vell, hval, sel og sjeldne sjøfugler er noen gode grunner til å utforske kysten rundt disse øyene! På Seiland kan man til og med besøke en nasjonalpark med båt. Det er mye å se og utforske, og sommeren har man heldigvis hele døgnet på seg, da det aldri blir mørkt.

Seiland nasjonalpark
Drømmer du om å utforske en nasjonalpark med få eller ingen spor av at noen har vært før deg? Seiland Nasjonalpark omtales som "Norges minst tilgjengelige nasjonalpark". Du kan snuble over to små isbreer, høye fjell, elver, noen reinsdyr og masse sjeldne blomster. Seiland Explore tilbyr tur med guide til nasjonalparken. 

Rolvsøya

Glamping
I fiskeværet Tufjord på Rolvsøya kan du prøve en litt mer glamorøs måte å campe på - nemlig glamping! Sov i en god seng inne på det gamle tørrfiskloftet, nyt noe godt å drikke fra baren og ikke minst - nyt vakre Rolvsøya! En tur til Stopparfjord og de hvite sandstrendene der er å anbefale. 


Avbildet over er Stopparfjord som er det mest populære turmålet på øya. Turen dit tar ca. 1 time fra hovedveien og er merket med sti og skilt. Dette er en utrolig flott tur som lar deg se den flotte naturen til Rolvsøya. Rolvsøya har også mange andre fine turstier som tar deg gjennom fantastisk urørt natur - se ut.no for flere turer og turinformasjon.

Åpningstider

Man - Fre 09:00 - 16:00

Ring oss

+ 47 78 41 21 85

Kom innom

Hamnegata 3, Hammerfest